hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Födelsedagstavla

Publicerad 2014-07-19 10:25:52 i Allmänt,

Gjorde en födelsedagstavla till min syster, när hon fyllde år i går......av våra föräldrar, med mammas fina blommor i bakgrunden.
Våra föräldrar är sedan flera år borta...men hittade detta kort när vi rensade i korthögen.
Så det är lite nostalgi över det hela.
 
 
Satte på lite blommor, som stämde i färg med blommorna på kortet och en rosett av ett spetsband.
Så fick det bli ett pärlband runt fotot.

Ett Grattiskort

Publicerad 2014-07-15 20:22:15 i Allmänt,

Stansade ut mönster på kanterna och lade en torrembossad bit emellan, på den satte jag sedan några glitterblommor och ett grattis, som jag förgyllde med lite glitterlim i samma färg som blommorna.
 
Inuti fick det bli ett grattis och en blomranka, båda från dies.
 
 
 

Brudkort

Publicerad 2014-07-15 13:41:50 i Allmänt,

1
Framsidan med fjärilsdies och vita blingstenar
inuti med hälsningar och en liten vers
 
2
Med embossat brudpar i guld och vacker utstansad kant
och inuti namnen och en liten vers av Ulf Lundell
 

Ettrigt främmande

Publicerad 2014-07-06 20:12:39 i Allmänt,

Yngsta grabben och jag stod ute på gården och tittade ner mot grannhuset, när han plötsligt sa " Men vad är det där som flyger runt"    "Verkar vara en massa flugor, undrar vad de letar efter?" svarar jag och tänkte gå dit och se efter.....men jag åtrade mig snabbt när jag fick höra surret....." Oj, oj, en bisvärm"  
Har aldrig sett en sådan i verkligheten, så det var riktigt häftigt, att se hur de slog sig ner på en gren i mitt äppelträd. Jag förmodade att drottningen hade hittat en bra plats och bina fyllde på så det såg ut som en hängandr klase
 
Såg effektfullt ut mot den blåa himlen och alla andra bin som surrade runt och bara väntade på att få hitta sin plats runt drottningen. Det är ju honan som lockar med sig en samling arbetsbin, och ger sig iväg från kupan. Detta var en liten svärm, kan bli mycket, mycket större....
 
Nu har de flesta satt sig och jag kunde förmå mig till att ringa till min granne, som är biodlare på hobbynivå.. Lite anfådd av den otroliga synen, och så svarar hon inte när jag ringer.....Vilken frustration, men jag kunde i alla fall berätta för telefonsvararen att hon måste ringa mig på en gång. Jag var ju lite ivrig, så jag ringde till mannen i huset också, och där hade jag mer tur, så jag fick framföra mitt ärende...och han svarade " vi kommer på en gång"  Det tog väl bara en 20 minuter så var grannfrun här med hela utrustningen och sin fångstlåda.
" Men vart blev de av, har de redan flugit iväg " säger hon när hon kommer, " jag hörde dem ingenstans "
" Va ", säger jag " såg du dem inte "
Men det hade inte gett sig av, utan de satt kvar i trädet, så hon kunde göra sig iordning och spänna till om handleder och byxben. Ville inte ha in några objudna gäster i kläderna. Och det kan man ju förstå.
Så var det bara att ställa sig under trädet, och tur var det att de inte satt så högt upp, utan det var med lite hjälp, nåavstånd från marken.
Så misslyckades det lite grand för henne i och med att kvisten hon höll i gick av. Men hon hade fått in en del av högen med bin....så vi hoppades att drottningen var med ner i lådan. Var hon det skulle resten av svärmen söka sig in i lådan av sig själva. Nu fick den stå ett tag och vi fick se att så blev det....fler och fler bin sökte sig till lådan.....så då var drottningen med ner i första försöket.......så nu var det bara och vänta....
Så dessa var de sista som kom ner från trädgrenen......konstigt de som var så fullt på grenen och så var de bara borta och på väg in i transportlådan. När solen gick ner var alla bina inne i lådan och kunde transporteras hem till sin nya boning hon grannfamiljen. Så nu blir det nyproducering av honung inför vintern.....och god är den också, och ännu godare blir den nu när bina har varit hemma hos mig och landat. Så man kan väl säga att jag har en liten del i dem.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela