hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Kenny K:s stämpel

Publicerad 2016-08-30 11:39:00 i Allmänt,

Målade ett par tjejer. Stämplar från Kenny K.
Använde en mörklila cardstock, som grund och så ett lila papper från Panduros vinterblock, Tis ' the Season. Skar bort lite av snöflingorna, så jag hoppas att ingen tycker det blev  "kyliga" kort. Så ett rosa band med silverglitter och några swirvlar med rosa halvpärlor. Övre kortet fick en vit cardstock under Panduropapperet, medan jag på det nedre kladdade på lite lila Distressfärg på det vita papperet.
Synd att det inte kommer fram på kortet, men jag förgyllde lite på håret, strumpkanten och stövlarna med svart glitterpenna, för att få fram lite glamor...
 

Pokemonkort

Publicerad 2016-08-29 16:04:46 i Allmänt,

I Pokemonhysterin som utbrutit i Sverige så gjorde jag ett kort med några av figurerna på.
Har så svårt att få papperna att funka ihop. Har en massa, som jag lagt åt sidan, men nu fick jag för mig att prova igen. Blev riktigt nöjd, kanske ska ta mig an högen igen.
Hade ett jätteorange cardstock och ett brunmurrigt nästan lite kedjeaktigt mönstrat papper, som jag tyckte passade utmärkt ihop helt plötsligt. Så en turkos bit från spillådan, fick sitta under pokemonfigurerna. Så en liten pärla gjord med Liquid Pearls i hörnen.
 

Några nya

Publicerad 2016-08-28 19:40:00 i Allmänt,

Gjort ett par grattiskort
Målade en liten älva i lila från Whimsy Stamps, Silver Fairy, klippte ut henne och satte fast henne med distanskuddar på två runda cardstock, som jag tagit ut med dies från Gummiapan. Så satte jag på några lila blommor och gröna blad. Så fick det bli några pärlstrån för effektens skull. Så en liten lila sten i varje hörn också.
Ett kort där jag tog en kantstans och tryckte ut vid kanterna. Så ett rosa glitterpapper, som fick bli utsidan på kortet. Samma papper fick bli på insidan också, och lysa ljust igenom gallret. Ett litet blomsterarrangemang och en grattisstämpel från Rox Stamp. Samma stämpel på båda korten.

Målat lite.....

Publicerad 2016-08-26 20:10:00 i Allmänt,

Ett liten grön fe på ett grattiskort
En liten tjej, som kommer med grattisblommor
 
Ett Korsettkort
 
Inuti ett hjärta att skriva sin hälsning på, när man knytit upp banden.
 
 
 
 

Nya kort

Publicerad 2016-08-25 11:03:03 i Allmänt,

Ett Grattiskort där jag tyckte att Maja designs papper fick utgöra det hela. Satte bara på en grattisstämpel.
Så ett grattiskort, där jag använde mina nya dies. Det ena fick bli med en grattisstämpel på, som jag embossade med silverglitter. Den andra fick bli av ett gratispapper, som jag fått i ett kit från någon, för länge sedan. Så några halvpärlor, lite blommor och några sugrör på ett litet nät.
Denna tog jag inspiration av någon på nätet, vet inte vem, men tyckte det var kul att få använda Vildas stämpel av conversskorna igen. Så ett grattis också.
Hittade detta också, men gjorde min version. Provade att göra några blommor a lá Åsa Wermelin. Blev nöjd med dem. Satte på lite halvpärlor i rosa. Kramdiese från Engströms Artstudio.
Ett neutralt kort med lite gasväv, wellpapp, spets och blommor. Satte på två fjärilar också med några blingstenar på kroppen
 

Virkning på hög nivå

Publicerad 2016-08-22 15:09:00 i Allmänt,

Avesta art 2016 har sin utställning på det gamla järnbruket, som ligger fint efter Dalälven och invid Avesta forsen, och med kyrkan och Gamla Byn som närmaste granne. Gamla Byn, där många av järnbruksarbetarna bodde. 
Ingången till utställningen
I år hade man samlat en del konstnärer och bland dem en kvinlig konstnär, Olek, som gör sina alster med virknål och garn. Med hjälp av några medarbetare och lokala förmågor, har det virkats efter hennes ritningar och direktiv en lång tid innan utställningen öppnades.
På väg genom verket mot hennes monter, fanns denna tavla uppsatt på den råa tegelväggen.
Sin utställning har hon skapat runt och i ett hus, taget från en gammal förlaga om hur arbetarna, säkert en förman bodde och alla dessa saker, som finns i ett hem. Allt virkat, och invirkat till och med järnspisen var invirkad.
Så händer det som inte får hända.......på ett ögonblick kan allt förändras.
Hon ville förmedla lite av sin känsla för det tragiska och förskräckliga, som händer i världen
Att på ett ögonblick kan allt det man har, förvandlas till rent kaos.
 
Hon hade innan öppningen låtit en firma detonera en sprängladdning i det virkade huset. Sedan blev inget städat utan vi fick se det kaos som sprängningen åstadkom. Vi hörde och såg smällen på en storbildstv, som gick för att vi besökare skulle få en känsla för hur förödelsen kan slå till hårt och utan urskillnad.
 
Hennes utställning, har rönt så mycket uppmärksamhet, att kommungubbarna har beslutat att låta henne virka in ett hus mitt i centrala Avesta. Så nu är Gula villan invirkad i rosa garn
Närstudie av den invirkade terassen så syns en uggla, en fjäril, en blomma och en dödskalle.
Till och med det lilla uthuset är invirkat. Skorstenen och stuprännorna likaså.
Till och med fågelholken är invirkad
 

Knyppelutställningar i Vadstena och Ödeshög

Publicerad 2016-08-16 15:01:15 i Allmänt,

Satt och tittade på nätet och fick se att knyppelutställningen i Vadstena skulle stänga. Den ville jag gärna se och hela sommaren har gått utan att jag kommit till skott. Så jag tänkte att nu eller aldrig....packade ihop lite kläder och tandborsten. Vattnade blommorna ute och inne och var klar på en och en halv timme.Så lastade jag bilen och åkte iväg mot Vadstena.
I Vadstena sken solen och jag hittade Spetsmuséet på en gång
Ingång genom den vackra träporten
På innergården stod en gammal cykel med knyppeldynan på pakethållaren och färdig för knypplerskan att cykla iväg på.....
 
Utställningen i år rör den estniska knypplerskan Elena Pääbo, som när hon flydde från Estland tog sina knypplade spetsar med sig i väskan. Så har dottern monterat och broderat sin mammas alster
En av dukarna och en närbild av den vackra spetsen och broderiet
 
 
Det fanns mycket att se, bland annat dessa underbara knypplade blommor med pärlor och silvertråd, som förhöjande effekt.
 
    .
Utanför i den inbyggda trädgården, hade man i år smyckat väggarna på husen med olika knypplade djur. Olika tekniker och olika garner, metalltråd och även plastband
 
 
En skalbagge                                                              En trollslända
 
och en tvestjärt
 
Sen gick jag och strosade lite i stan och gick in på Svenska Spetsars affär, på stora gatan. Behövde köpa lite garn. Har ganska mycket garn hemma, men inte den grovleken jag knypplar med nu. Vi kom att prata lite om knyppling och utställningen jag nyss besökt. Själv hade hon inte hunnit titta på den, fast hon jobbade i Vadstena, men tipsade mig om att i Vadstena Kyrka hade de ställt ut lite knypplade spetsar, som tillhörde kyrkan.
Så jag gick dit och kom på att jag inte varit in i Vadstena kyrka, sedan jag var barn och var på semester med mamma och pappa.
Så det blev en nostalgivandring......
Kyrkan sedd från altaret mot orgeln och ingången
Den heliga Birgitta
En vacker ljuskrans med en madonnaskulptur från mitten av 1400-talet.
 
Relikskrinet. Den innehåller reliker av Birgitta, hennes dotter Katarina och några fler heliga kvinnor.
Heliga Birgittas uppenbarelsebok
Ett litet kapell, Rosenkransaltaret, Maria med barnet stående på en månskära inuti rosenkransen
 
Mässhake med en spets, Fiskarna, fanns även samma spets för kalkduk och bursa.
Fortsatte min färd mot Ödeshög och utställningen på Ödeshögs Ullspinneri. Men väl där upptäckte jag att klockan var mycket och det var bättre att skaffa ett boende av något slag . Nu var det fullt på vandrarhemmet i Ödeshög, så efter lite sökande på telefonen, så hittade jag ett vandrarhem i Tranås. Bara 3,5 mil att åka och en fin väg, fast kurvig och den passerade genom en massa byar och förbi vattendrag och sjöar. En helt annan natur än man ser efter de stora motorlederna. Och vilket fint och trevligt vandrarhem jag kom till....väl värt de extra milen.
 
Eklidens vandrarhem, låg nästan mitt i stan, men med ett bevarat naturområde runt om.
Nya ägare, en familj som övertagit, och rustat upp det gamla vandrarhemmet, som bebotts av uteliggare och andra utan bostad. Så polisen hade ofta fått besöka platsen och sett till att lugnet återställdes, så det var ganska nergånget och familjen hade verkligen fått lagt ner mycket jobb.
Men nu var det fräscha nymålade rum, nya sängar och sängutrustning och pratglad och omhändertagande ägarfamilj, som verkligen månade om sina gäster. Hade beställt frukost, och vilken frukost de dukade upp i sitt kök, där fattades inte något av de finare hotellens frukostbufé, men till en betydligt billigare slant.
 
 
 
På gården fanns också några gamla byggnader, som visade att det varit en hembygdsgård också, och nu skulle hembygdsföreningen och Tranås kommun hjälpa till att rusta upp de gamla byggnaderna, så att de kan visas för besökare igen. Bland annat ett statartorp, ett härbre och ett soldattorp
 
 
Inte alls ledsen att jag åkte till Tranås.
Tillbaka i Ödeshög, så passerade jag förbi kyrkan och fick lust att titta in i den, när det stod att den "var öppen för besökare". Hade ju varit i Vadstena kyrka, så visst kunde jag väl gå in i Ödeshögs kyrka också.
När jag kom in i kyrkan och blickade framåt så hade man två altare i blickfånget, ett i det stora kyrkorummet och så fanns det ett mindre kyrkorum med ett altarskåp innanför en valvbåge.
Till vänster om den valvbågen, stod ett dopaltare och en vacker vävd bonad från 1970-talet hängde på väggen
 
Men nu skulle jag till Ullspinneriet, 6 km stod det att det var dit på vägskylten. Trodde jag missat någon avfart för vägen blev smalare och krokigare ju längre jag åkte, men så dök det upp och vilken utställning
 
 sen
.
Ullspinneriet hade fått ett uppsving och levererade nu mycket av sitt ullgarn till Japan. Tack vare dessa designer som, knypplar, virkar och stickar sina alster i en del av fabrikens garner.
 
 
Utställningshallen var inte stor, men väldigt fint ordnat. Blev så imponerad vad man kan göra ....
 
 
 
 
 
Maskinstickade kjolar och överdelar i ullspinneriets garn och så knypplade detaljer monterade på tröjorna.
 
En knypplad bolero över en maskinstickad klänning i ullgarn
 
En virkad topp med knypplad spets.
Detta är ju bara ett axblock av de fina arbetena.....men väl värt ett besök. Håller på augusti ut, och i slutet av augusti kommer de japanska designerna dit och ska hålla föredrag och workshop.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela