hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

En chansande chaufför och en bäver

Publicerad 2021-02-24 22:28:00 i Allmänt,

Denna promenad fick bli genom Krylbo igen, för Älvpromenaden var livsfarligt isig att gå. Dessutom var gångbron över älven avstängd på grund av nedfallande istappar från bilbron, som går över gångbron. 
Vi träffade på en före detta arbetskamrat till mig och en granne till min vännina och vi stannar och pratar lite, när väninnan tjoar till " Nu ska vi se hur den där tänkte" .
Förbi oss kör en långtradare med släp, 26 meters ekipage. Säkert med last på och tänker sig över bron vid Brogård mot Krylbo. Det är bara det att han har passerat skylten med Texten endast 3,5 ton på bron. Den tog han ingen hänsyn till och när han kom fram och fick se den smala bron, så kan han inte ha tänkt något alls, för han bromsade inte ens. 
Kändes mer som han tog sats för att hinna över innan bron rasade.
Vi funderade skarpt om det skulle bli som för långtradarchauffören som tog sats för att köra över flottbron i Gagnef. Han klarade ju sig inte ända fram, men klarade sig själv, men bil och släp hamnade i vattnet. Fallhöjden i Krylbo är ju flera meter ner och älven otroligt strid just nu
Denna tokiga chaufför hade i alla fall tur, han kom över  men hur han kunde komma i sväng med ekipaget, förmodligen skulle han över Hästbron, för där var skylten vid refugen ikullkörd....han måste ha kört rakt över refugen för att komma i sväng med släpan utan att vicka.....ja, ja.... en del har änglavakt.
Vi gick vår runda och avslutade med en fika inne på caféet.
Ortoligt varmt och skönt väder. Vi blev lite svettiga och ett glas vatten var helt perfekt innan kaffet.
Så när vi passerade bron över älven på väg tillbaka fick jag se en ganska stor iskocka, såg ut att ha mycket sand och grus fastfruset på sig och som låg på isen.
" Titta" sa jag åt väninnan. Men nu började den röra på sig och det var en bäver, som låg på isen. Men den gled så fint ner i älven och fick en bra skjuts nerströms. Det gick så fort att vi inte hann få upp kamerorna. Vi försökts fota den i vattnet när den gled fram från bron och neråt i den starka strömmen, men vi fick inte fatt i den.
Men så fick vi syn på den när den tog sig upp på isen. Vi fick zooma bra för att få till det.
Den tog sig upp och gick in mot land, men så vände den och gick tillbaka. Satt en stund på iskanten 
Innan den gled ner i vattnet igen.
Lite fundersam om den verkligen kunde ta sig uppåt, simmandes mot den starka strömmen.
Vi fick inget svar på det för vi såg den inget mer.
Onsdagspromenaden var inte alls lika dramatisk. Det var varmare än på måndagen, men det blåste mera. Lite duggregn kom det ner när vi startade men det blåste bort. 
 
 
 

Nu försöker vi igen

Publicerad 2021-02-21 18:40:00 i Allmänt,

Promenaderna genom Krylbo är väl ingen höjdare så nu i början på februari försöker vi med Älvpromenaden igen. Lite knaggligt att gå, för det är bara en stig upptrampad.
och ibland lite hinder.
Men vi har stavar att stötta oss med och det är då tur, för på vissa ställen är det både isigt och påfrusna spår att tampas med.
Men nya fantastiska formationer på älven 
Vårat fikaställe var nästan översnöat, men tur jag slängde i bilborsten i ryggsäcken, så vi kunde borsta bort all snö.
Nåja vi fick en fin lugn stund med varmt kaffe och lite småprat innan vi fortsatte......
Tog en bild av vår upptrampade stig och så har någon även gjort ett skidspår bredvid....
Sen fungerade inte min mobilkamera något mer.......när jag knäppte, så bara startade den om.... vet inte om den inte tålde kylan, var ju ca 9 minusgrader. Hade ju velat dokumenterat att när vi kom fram till den gamla tvättstugan ......hade man rivit ner den och det fanns bara grundstenarna kvar.....
Attans sådan otur.
Onsdagspromenade gick genom och runt Krylbo igen.
När vi passerade Åvestadalsskolan så tittade vi ner på bäcken, som rinner i ravinen mellan Åvestadalsskolan och Krylbo skola....
Vi funderade skarpt på om 9-ondeklassarna och lärarna fortfarande har dragkamp, innan examen, över bäcken.
Alla mina barn har avslutat högstadiet med den dragkampen och kom hem leriga och våta......ibland lyckades de dra ner lärarna i vattnet och då var lyckan gjord...... 
.......men idag såg det inget lockande ut med någon dragkamp... 
Fika på Konditori Stinsen sitter alltid bra och småprat och glada skratt är inte heller fel.
Så hade jag fått fart på min tjuriga mobil igen, och jag beslöt att gå Ålvpromenaden bort mot den nerrivna tvättstugan och fota tomrummet efter den.
När jag passerat under bron och kommit en bit till fick jag se en människa med hund ute på isen. Rakt ut från det gamla hopptornet och ut mot ön som ligger mitt i älven.
Lite vågat kan jag ju tycka....
Kom så fram till platsen och idag höll man på att ta upp grundstenarna också. Missade den stora grävmaskinen, som var på väg uppför slänten, men en maskin stod kvar.
Synd att den gamla tvättstugan inte fått varit ifred för klåfingriga individer. Taket hade man ju satt eld på för länge sedan och nu höll man på att riva ner de gamla eldstäderna......
det var annars en liten påminnelse om hur det kunde gå till att tvätta förr i tiden.
Innan rvättmaskiner och torktumlare.
Nu hade jag fått min bild och återvände mot bilen i Krylbo.
och så en sista bild innan jag gick uppför slänten.....
 
 
 

Alla Hjärtansdagskort

Publicerad 2021-02-19 10:54:06 i Allmänt,

Fick iväg några Alla hjärtansdagskort.
och ett lika dant, men när jag tittar närmare så skiljer de sig lite, så då får det också hamna i flödet.
Så ett i röda toner
 

Några födelsedagskort

Publicerad 2021-02-11 11:35:53 i Allmänt,

Så nu har det kommit igång årets födelsedagar. Började redan i början på januari. Men på grund av pandemin så drog vi ihop det till i början på februari när två till i familjen fyller.
Första kortet som kom lite försent. Grattis till  en 14-åring
Så fortsatte det med pappan i familjen
och så till mamman i familjen
sen blev det mitt lilla barnbarnsbarn
och så grannen, där fick det bli lite avståndsfika på kortet.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela