hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Fick några gjorda...

Publicerad 2019-11-10 15:38:10 i Allmänt,

Vi i vår lilla grupp av scrapare hade en träff i lördags och jag hade väl ingen inspiration vidare. Hade ingen plan vad jag skulle göra. Och dessutom var inte vädret det bästa att vara ute och köra i. Har ju inte lyckats fått på dubbdäcken än.......tyckte jag hade all tid i världen.....
Fick börja med att skotta mig ut från gården, visserligen var det plussgrader men att köra fast snön, då tar det en väldig tid innan den försvinner. För försvinna skulle den ju.....så här tidigt behöver vi inte ha snö.
Packade in i bilen och åkte iväg, men herre då vad moddigt och halt det var. Fick verkligen ta det försiktigt. Ute på 70:an mötte jag ambulansen med blålysena på, så det gav en liten extra tankeställare om att ta det lugnt.
Nå, jag kom fram helskinnad och fick hjälp att bära in mina saker, och kaffet var nykokt så det passade perfekt att börja med. Så skulle jag titta på vad alla hade gjort sen sist och vad nya saker alla införskaffat. Och det är konstigt, finns alltid nya saker till denna hobby. 
Men tillslut så blev det till att jobba lite.......skulle börja göra ett manligt kort till mitt barnbarn. Men jag vet inte hur det blev. Leila hade köpt nya papper och jag fick ett för att testa på blommor hon gjort, så det blev så istället.
Dessa blommor passade precis till julkort, så det blev att göra några sådana ......men inte helt fel det heller, för julen närmar sig med stormsteg. Har köpt lite julbilder från Rox Stamps, som jag monterade på korten.
 
 
och lite bilder som jag hittat på nätet....
 
 
så det där manliga kortet har jag kvar att göra.......
 
 
 
 
 

Alla helgons dag

Publicerad 2019-11-03 16:58:00 i Allmänt,

Började eftermiddagen med att bjuda varje besökare, som kom in och ville besöka vår vackra kyrka, på kaffe . Det var ganska bistert ute och en snål, kall vind drog fram över nejden. Inte ens de många ljusen, som tändes upp på kyrkogården kunde värma upp luften. Många tog tillfället i akt och slog sig ner och lät sig väl smaka av lite varmt kaffe och en liten kakbit. Samtalets vågor gick högt ibland när människor, som kanske inte sett varandra på länge, träffades igen.
Västerfärnebo kyrkan.
När man kom in drogs ögonen till alla tända ljus i den smidda ljusbäraren. Och alla tända ljus i ljusstakar och ljushållare, här hade vi verkligen gått "all in".
Framför altaret var en vackert grupp placerad.
Altaret med sin nya punktbelysning gjorde sig bra i dunklet.
 
 
 Vid gudstjänsten lite senare tändes ett ljus för varje församlingsmedlem som gått bort under året. Och det blev många, trettio stycken.
Så avslutade vi som jobbat på kvällen med lite fika och samtal, ett lugnt och skönt avslut.
Men barnbarnet Peter ville jag skulle hämta honom på hans jobb i Sala, han slutade kl 20.00, och så skulle vi göra sällskap till minneslunden. Eftersom han ville det ..... och jag fick sällskap i mörkret. Så kom vi överens om att jag skulle står utanför hans jobb och vänta när han slutade.
 
I Sala vid minneslunden på Nya kyrkogården är det alltid mycket folk och eftersom platsen ligger högt så brukar det se ut som en ljusramp i mörkret med alla ljusen. Började ta lite kort på vår väg upp mot själva minneslunden.
Nu närmar vi oss.  
 Uppe vid minneslunden porlade vattnet fortfarande ut över stenen och ner i dammen och sedan följa den lilla rännan ner för kullen. Alltid mycket folk och många, många ljus.
 
 
 
 En fin kväll då vi får minnas de som gått före oss.............
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela