hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Ett par grattiskort

Publicerad 2023-01-13 15:08:27 i Allmänt,

Gjorde ett kort till en 30-åring
Satte in en liten vers på den ena sidan
och så en tag att skriva en hälsning på
Så ett kort till
 
 
 

Kryakort

Publicerad 2023-01-13 14:29:15 i Allmänt,

Ett krya på dig kort som jag skickade iväg, som ett nyårskort, till en som råkade ut för en bilolycka strax innan jul.
Framsidan går att ställa upp vid vikningen......men tyvär så glömde jag fota det så.
Inuti satte jag en banner att skriva min hälsning på och så gjorde jag en liten raket av ett sugrör och lite hopsnodda silverpapper.
 

Innan jul

Publicerad 2023-01-13 14:18:00 i Allmänt,

I mitten på december fick jag för mig att åka till min dotter i Kungsbacka, eller ute på Onsalahalvön egentligen. Kände för att åka och lämna julklappar och kort direkt på plats.
Startade tidigt på tisdagsmorgonen och det såg ut att bli en strålande dag. Solen höll på att ta sig upp över trädtopparna.
Men solen försvann ju längre söder ut jag kom och det blev mer och mer disigt och dimmigt.
Hade ett litet ärenden in till Ikea i Västerås. Så där hängde jag på låset när de öppnade och fick lämna tillbaka mina felköpta gardinstänger. Dåligt ögonmått, för när jag provade dem hemma var de så långa att jag borde tagit upp ett hål genom väggen för att få plats....vet inte hur jag tänkte. Så de var bara att lämna tillbaka och smidigt gick det, tog inte lång stund innan jag var på väg igen.
I Mariestad, där jag rastade en stund, behövde både gå på toa och att få en kopp kaffe. Tog mig faktiskt en varm korv också. Perfekt ställe att stanna vid, på Rattugglan, både närma vägen och trevligt. Och så är man en bra bit på väg.
Vid Vårgårda ungefär, börjar vägbyggnationer som håller på ända ner till Floda, man leder trafiken om, och runt, och det är krokiga, enfiliga, smala vägbanor med mycket mötande trafik och det var alldeles otroligt många lastbilar och långtradare. Så när jag kommer ur en kurva på den smala vägen, möter jag en bil som håller på att köra om....fick kasta ut min bil mot höger och att jag inte skrapade upp hela sidan mot betongblocken, som var avskiljare mot vägbygget,det förstår jag inte och den mötande bilen fick väl kasta sig in i kön igen. Hur det gick vet jag inte, men säkert fick många tvärbromsa för att släppa in honom igen Jag klarade mig men blev riktigt omskakad, fattade inte hur idioten tänkte köra om när vi låg i köer från båda håll.
Smalt och mörkt så det gick inte att stanna heller, så jag fick stoppa darrningarna i benen och fortsätta min färd. Bara att bita ihop och tacka min skyddsängel.......fattade nog inte riktigt vilken tur jag hade haft.
När jag passerade genom Göteborg, mitt i rusningstrafiken, och konstaterade att vägskatten låg på 22 kr, insåg jag att nu känadedes multum med alla bilar runt mig i alla filer......ja, ja tur vi slipper det än så länge hemmavid.
När jag passerade blomsteraffären alldeles innan jag kom fram till Marie var klockan fem i sex och jag stannade till och sprang in och köpte med mig en blomma. Hittade en riktigt vackert grenad julstjärna, som de dessutom hade urförsäljning på. Så där hade jag tur i alla fall.
Blomman och kortet ställde jag på köksbordet så de skulle se dem medetsamma de kom hem.
Onsdagen hälsade jag på en väninna i Borås.
 Passade på att åka ner till Gottskär och hälsa på havet innan jag åkte vidare.
Bara så fint, fast himlen var gråmulen och det var rätt disigt.
Tog en bild ut mot öppna havet 
så ett in mot badholmen med Neptun, havsguden, i blickfånget.
Min väninna och jag har ju inte setts på ett par år. Med pandemi och restriktioner, så vi hade mycket att prata om och det blev en jättetrevlig dag.
Gjorde ett ljus med amaryllisblommor på som vänpresent
och ett kort
Jobbigt att ta sig tillbaka till Onsala från Borås. Det blev mörkt, disigt och moddigt. Den snö som kommigt på morgonen höll på att töa bort, och alla markeringaringslinjer på vägen var borta. 
PÅ torsdagen blev det en tur till Ullared, lite julklappar blev det till barnbarn och barnbarnsbarn. Och Marie och jag lunchade på Gekås, men vi satsade på vanliga restaurangen, inte julbordet. Marie sa, "Jag äter ju nästan bara skinkan så varför ska vi kosta på oss julbord" och det var ju klokt av henne.
Så det blev kycklingfilé till henne och panerad schnitzel till mig. Riktigt gott.
Så var det bara att slå in alla paketen när vi kom hem och lägga i säcken till julaftonen.
Lade också i julkorten bredvid paketen.
Till Sebastians
till Pontus
och till  Johans
Hemresan var händelsefattig, och inte alls lika spännande som nerresan.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela