hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Dop som övergick i bröllop

Publicerad 2015-07-25 22:56:55 i Allmänt,

Har setat och knåpat med en presentask och ett dopkort till mitt barnbarnsbarn. Hittade den fina "Skutdroppen" på pastorsexpeditionen i Krylbo. Blev jätteglad, för det är ett fint smycke och del av summan går till kyrkans hjälparbete.
 
En del av beskrivningen som står att läsa om smycket:
Livets Gåva speglat i droppen,
Vår glädje över livets outsägligt stora gåva uppfyller oss när ett barn föds och återspeglas i Guds kärleks porlande droppar av dopvatten över barnets huvud. Med den symboliken vill Svenska kyrkans i utlandet smycke ”droppen” tala till oss om Guds omsorg om varje människobarn, ung eller gammal!
När Du köper och ger en droppe till ett dopbarn, en konfirmand, en maka eller en vän. Då visar den gåvan inte bara din önskan om Guds omsorg och allt gott i livet till mottagaren, Du ger också en liten gåva till Svenska kyrkans verksamhet och närvaro bland svenskar i alla åldrar ute i världen.
Och liksom de många dropparna tillsammans bildar havet, ger många gåvor Svenska kyrkan i utlandet alltfler möjligheter att spegla Guds kärlek i havet av människor som rör sig utomlands.
 
Tyckte det var både fint och symboliskt. Så nu gällde det att få till en fin inramning till presenten.
Gjorde en trekantsask, i vitt papper med rosa prickar på, ett papper från Papermania, och stansade ut ett hjärta, som jag sedan duttade lite rosa färg runt och ett gelantiblad klistrade jag fast bakom, för att kunna se halssmycket genom locket och så satte jag på en ros och lite gröna blad. En rosett av rosa band fick hålla ihop asken. Stansade också ut ett hål i överkanten där jag satte fast en rosa brads.
Så gjorde jag ett kort, en dopklänning, som jag smyckade med barnets namn och så lite rosor fick tillsammans med den vackra spetsen bilda nederkanten på klänningen. Vid halslinningen en rosett och en hängande charms i form av en doptavla.
Inuti fick det bli en personlig hälsning och så en vers "Bä, bä vita lamm" 
 
Och det färdiga resultatet.
Här döps den lilla flickan med faddrar och föräldrar, som glada åskådare.
Men efter det fick vi vända oss mot altaret och där blev de glada föräldrarna, man och hustru, till allas vår förvåning, inte ens föräldrarna till kontrahenterna visste något, så idelt överraskade ansikten, men så fint och högtidligt.
Så den obliskatoriska bröllopskyssen togs en gång till utanför kyrkan, glatt påhejade av alla bröllops och dopgäster
 
 

Sorgekort

Publicerad 2015-07-22 12:40:41 i Allmänt,

Fick ett så tråkigt besked per telefon igår. Visserligen har det varit ett ganska långt lidande mot det slutgiltiga avskedet, men ändå kom beskedet plötsligt..........men det känns lite trösterikt att få göra ett par kort och skicka till de ledsna och sorgsna döttrarna.......
 
 
Stämplade bara på ett deltagande ord på ett slätt vitt cardstock, gjorde ett par blommor från en dies i svart och så några pärlstån och en liten rosett av svart band
 
 
Blommorna satte jag fast med lite distans bara mitt under, spröten fick sväva fritt, så lade jag på lite glitterlim i silver. Inuti kortet skrev jag bara en personlig hälsning.
 

På scrapträffen i lördags

Publicerad 2015-07-16 12:40:03 i Allmänt,

Hade en fin och kreativ dag i Västerfärnebo församlingsgård i lördags med vårt scrapinggäng....fick två kort gjorda men en massa annat prat, skratt, ritat av mallar och stansat ut bilder från kompisarnas dies, så det var en mycket givande dag
 
 
Ett stafflikort i orange
 
 
Insidan fick bara ett neutralt kort att skriva sin egen hälsning på.
 
 
Så ett kort till i orange och stämplar på båda korten från Whimsy stamp.
 

Uppvaktning med förhinder

Publicerad 2015-07-10 13:24:52 i Allmänt,

Åkte för att uppvakta en väninna och fd arbetskamrat, men det visade sig att hon förlupit hemmet på sin dag. Men min present kan stå och vänta på henne på trappen tills hon kommer hem igen, inget som blir förstört eller visset
Ett ljus med en vacker orchide på och en tändsticksask med samma motiv. Ljusfatet blev en större variant. Ett svart fat som jag beströdde med lite svarta och beiga stenar som dekoration.
Allt inslaget i cellofanpapper, omknutet med ljusblått snöre som jag fransat och så det blå grattiskortet

Nya kort

Publicerad 2015-07-07 11:48:17 i Allmänt,

Gjort lite kort, passade på när det regnade......
 
Ett grattiskort i rosa toner
 
 
Ett till åt det rosa hållet
 
 
Ett i blått, som tyvärr lägger sig fel, än åt det ena hållet och än åt det andra, fast bilderna är lika tagna
 
 
Ett bäbiskort
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela