hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Promenad till det gamla Mässingsbruket i Avesta och lite andra sevärdheter

Publicerad 2020-04-28 15:29:00 i Allmänt,

Dagens promenad gick till det gamla mässingsbruket  invid Bjurforsbäcken i Avesta, som sträcker sig in i Västmanland också.  
Här på kartan kunde vi se de ursprungliga byggnaderna, som idag bara är grunderna kvar. Lite svårt att ta sig fram på vissa ställen
Hittade det gamla Hammarsmedjan 
och forsen, som rann igenom bruket för att ge kraft. Idag var det bara en liten rännil .....
Den syns knappt för alla nerfallna träd.
Undrar vem som knackat ut detta hål??
Så fortsatte vi längre in i skogen och det känndes nästan som om man kunde vänta sig att en John Baurprinsessa skulle dyka upp. En riktig trollskog.....
Tallen ser ut att må bra.
Blåsten har gått hårt åt skogen och ibland fick vi huka oss
Så hittade vi en fin solig plats att inta vårt medhavda kaffe på. Bara att hålla avståndet.
Så skulle jag ta bild på oss alla tre med min selfiepinne, men hur jag än tryckte och tryckte så tog den inga bilder........fasiken också.....och solen låg på, så jag såg inget i rutan, fast jag höll handen för och försökte att stå i skugga...... okej då, den funkade inte .....så det var bara att ge upp. Så fotade jag tjejerna när vi kom tillbaka mot bruket igen.
Så satte vi oss i våra bilar och åkte var och en hem till sig. En fin promenad och samvaro på ett par timmar. Jag passade på att se lite fler sevärdheter i Avesta innan jag åkte hem. 
Det vackra Japanska körsbärsträdet, som blommar förfullt utanför Alvar Aaltos, Blå Huset.
Där har man också gjort en rondell, med en stor rostig krona som utsmyckning.
Har inte förstått den där rostiga saken, när vi har ett Järnverk som gör rostfritt. Men nu upptäckte jag en förklaringsskylt. Den berättade, vad som var symbolen med den kronan. Så bra att bli upplyst, nu kan jag släppa min avesion mot den...
Bredvid står en staty av en smed, men den får jag forska om, för där hittade jag ingen förklaring.
När jag kom hem så kollade jag kameran med selfiepinnen och det var inga fel, bara man gör rätt. Hade glömt ändra kameran, den ska ju ta bilder med framsidan, men man måste trycka på ikonen och skifta .......så nu tog jag tjugotvå foton av stigen vi kom ifrån, innan jag gav upp, för att den inte funkade.....så glömsk jag kan vara....... tur det går att radera.......
 
 
,
 
 

Gustav 3 år

Publicerad 2020-04-24 12:00:00 i Allmänt,

Farmor ställde presenten på trappan och vinkade genom fönstret, som vanligt, i coronatider.
Du och brorsan var ju hemma från dagis, för att ni var lite förkylda, så det var väl perfekt med en liten slängpuss genom fönstret. Tyvärr, så glömde farmor kortet hemma, fick lite bråttom, hade tid att passa för mitt däckbyte, och fick skicka det på posten dagen efter, men hoppas det kommit fram nu då.
Presenten blev inte heller vad jag tänkt mig, nu blev det bara ett litet paket att öppna på dagen. Hoppas det blir fritt snart så vi kan fira riktigt. 
Hoppas du kan vara ute och cykla nu i det fina vädret, så det blev en cyklande kille på kortet.
En Magnoliastämpel som jag färglagt och med 3 år i blått glitterlim
 

En vårprommenad efter Dalälvskanten.

Publicerad 2020-04-22 23:36:00 i Allmänt,

Vi startade vid kyrkan i Avesta. 
så fortsatte vi över bron och gick in på den fina leden söderut, på den norra sidan av Dalälven, med Koppardalen i bakgrunden över älvenfåran.
Vi håller avstånden
Här någonstans tappade jag mina bilnycklar, måste ha åkt ur fickan när jag tog av mig jackan. Och jag märkte det inte ens.......utan vi fortsatte att gå. Vi konstaterade att det var en helt underbar dag, men också att det var väldigt lite vatten i älven. För bara några veckor sedan rann det ganska friskt här, nu ligger stenarna torra, inte alls vad det brukar vara i vårfloden.
Men solen lyste från en klarblå himmel och glittrade fint i vattnet ute i den egentliga älvleden.
Så tog vi en fikarast vid brofästet.
Måste ju bara passa på att ta en selfie också. Lite svårt få till det med solen i mobilrutan. Ser lite roligt ut....men tog fyra bilder och denna var väl något så när.....krångligt det där med selfiepinnen :D
Så när vi sitter där kommer ett par damer med gåstavar fram och frågar om vi tappat några bilnycklar, och jag ser ju direkt att det är mina bilnycklar........himla tur jag hade, när jag inte ens visste att jag tappat dem. Tänk att komma till bilen och inte ha några nycklar!!
Så fortsatte vi över gåbron, som är byggd under stora bron, och här hade vi en sagolik vy, nerströms mot golfbanan och den lilla ön, som ligger mitt i strömfåran.
Fortsatte så mot Lindsnäs Hage, för att titta på alla vitsipporna, som blommar som en vit matta.
Helt underbart, lite nostalgi när vi mötte ett gäng från Gymnasiesär, på deras gympalektion, och fick heja på föredetta arbetskamrater. Vi fortsatte lite till
och kom upp till utkiksplatsen, där vi varit på många utflykter med våra elever.
Utsikt söder ut.
Utsikt norr ut, 
Så gick vi tillbaka mot bron igen. Då kom det en svan simmande, en fin vit färgklick i det blå.
 Så gick vi genom Koppardalen, tillbaka till bilarna och jag fotograferade den gamla bron över Salomonsån. Jag tror det är den som rinner där.
En helt fantastisk dag, strålande sol från en klarblå himmel och 20 grader varmt, säkert mer i solen. Många strosade runt i bara linnen och shorts. Bäst ta vara på soldagarna, vi vet inte hur många det kan bli till.
Om vi sen ska vara isolerade kanske till jul, så får det bli att ta vara på det fina som vi kan.
 
 
 
 

Mera uppvaktning

Publicerad 2020-04-22 22:43:00 i Allmänt,

När jag åkte till Hedemora för att byta till sommardäck, så passade jag också på att uppvakta äldsta sonen. Visserligen blev det också ett par dagar försent, men så här i covid 19 är det väl helt okej att hålla sig lite på avstånd. När han bytt mina däck så överräckte jag en liten blomma
och ett kort med en lite annorlunda vikning.
Papperet från Maja design och ett litet band, som håller ihop kortet, smyckades med några blommor och blad.
Inuti fick jag plats med en egenhändigt skriven  hälsning.
 

Träff på avstånd med barnbarnsbarn och lite annat

Publicerad 2020-04-11 19:42:00 i Allmänt,

På långfredagen var jag gudstjänstvärd i Västerfärnebo kyrka och på vägen dit så passade jag på att lämna över födelsedagspresenter, både försenade och den som kommer senare, till mina barnbarnsbarn, som befinner sig hos sina morföräldrar, inte långt från mig. Kortet jag gjort  till det nya lilla stjärnskottet, med en grattishälsning.
Marcellas present blev försenad, men hon gillar enhörningar, och jag hittade en drake med horn, som jag målat till hennes kort.
Gabriel, blev tidigare, och fick ett kort med Kalle Anka på.
Träffade dem på gården och fick en glimt av minstingen Alexander. Surt att inte få hålla den lilla.....men vi får ta igen det när denna farsot är över.
Lämnade över ett par påskägg, som jag målat och dekorerat med fjädrar och lite blommor, så blev de fyllda med lite godis.
Jag fick senare lite kort på barnen och deras ägg.
Marcella tog det rosa ägget.
och Gabriel tog det gröna.
 
Fortsatte så mot kyrkan, passade på att plantera några påskliljor på min farmor och farfars grav innan jag gick in i kyrkan. Riktigt skönt att komma in i värmen, för ute på kyrkogården blåste det riktigt kallt.
Vi väntade inte så många besökare. Kyrkkaffet, som vi bjudit på efter gudstjänsten varje söndag, har av förklarliga själ ställts in sedan en tid. Psalmböckerna lade vi ut i kyrkbänkarna, ett par meter mellan varje, allt för att hålla avstånd.
På långfredagen hålls altartavlan stängd, men den är fin då också.
Vi blev bara tio personer, allt som allt. Perfekt egentligen, för jag har erbjudit mig att läsa texterna undet högmässan, för just denna kyrkvärden vill inte läsa, och den här dagen var det verkligen långa stycken att läsa, och lite bra att det inte var så många besökare, men när jag tittade upp så såg jag att vår kyrkoherde hade smygit sig in och satt i en bänkrad. Kändes som lite tur att texten gick bra utan några missöden.
Efter kyrkan åkte jag mot Sala för att lämna påskkort och lite presenter till dottern med familj. Det fick bli avlämnade på trappen, med en telefonsignal, att de fick hämta påsen där.  
Senare fick jag ett fint kort där dottern dukat upp sakerna.
 

Mera gåvor i påsktider

Publicerad 2020-04-10 21:11:00 i Allmänt,

Så på skärtorsdagen fick jag ta mig en biltur till min sons familj i Hedemora. Ville ju gärna ge mina små barnbarn ett påskägg, fast vi bara kunde vinka åt varandra genom fönstret och kasta slängpussar. De hade svårt att förstå varför vi inte kunde kramas, jag stod ju för sjutton på gården. Men äggen levererades utanför dörren och det blev bra. Vi får ta tag i kramarna när denna farsot är över.
Äggen har jag målat och prytt med lite fjädrar och lite blommor. Fjädrarna har jag kvar sedan många år tillbaka, alltså långt innan det blev uppdagat hur man behandlade hönsen, men jag använder dessa så länge jag har kvar. 
Lite könstänkande, två st blåa och ett skarpt rosa. Sa inte vem som skulle ha vad, men det blev som alltid......
 Tur jag var lite tidig, de hade ju inte kommit ur sovkläderna riktigt, så mina ägg passade bra till morgonprogrammet på TV.

Fick bli Påskkort

Publicerad 2020-04-06 17:38:00 i Allmänt,

Nu när jag ska hålla mig hemma så blev det till att skicka iväg lite påskkort istället.
Missade att gå ut till postbilen, så det blev att ta sig en tur till stan och lägga på korten på lådan. Hoppas de bara kommer fram nu då.....
Hittade en bild i gömmorna som passade utmärkt till påsk. Stansade ut en ram i lilarosa papper och så Glad Påsk stämpel.
En till bild i samma serie och så lite blommor och gula fjädrar.
Torrembossat ett gult cardstock, ett påskliljekort och lite blommor på en vit fjäder.
Och så en påskhare med en godiskorg, lite blommor och en gul fjäder.
När jag kom hem kokade jag mig en kopp kaffe och satte mig ute i det fina solskenet. Solstolen, nybakad sockerkaka, en kopp gott kaffe och så nya korsordet i Seniortidningen. 
Man kan faktiskt ha det sämre i karantäntider, men knappast så mycket skönare.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela