hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Utebliven resa

Publicerad 2020-03-31 14:21:04 i Allmänt,

Så här i Corona-tider så blev inte min tänkta resa till Göteborg och Onsala av.
Hade många att gratta, eftersom nästan alla i släkten fyller år i mars.  Mars är en riktig fyllemånad.och jag tänkte slå ihop och gratta alla på en och samma gång.
Coronaviruset satte effektivt stopp för det.
Mågen Mike fyllde i början på månaden och det hade ju passerat med råge, så när jag nu skickade kortet fick det bli ett nygjort ursäktar-kort, och inte det som jag knåpat ihop förut.
En kul stämpel som passar när man gjort bort sig, och så har jag målat en liten kille med tårfyllda ögon, allt för att förstärka hur ledsen jag är att kortet kommer försent.... och så fick det bli några blommor med ett par vackra genombrutna blad i blått som bakgrund.
Så skulle barnbarnet Johan fylla år, men här missade jag att söndagstömningen inte fungerar något längre, så hans kort kom en dag försent, eftersom det ju inte gick iväg förän samma dag han fyllde........men det kom fram i alla fall .....för han ringde och tackade.
Ett kort i dova färger, med ett gammalt tidningspapper och en stor fastknuten knapp
Det andra barnbarnet Pontus, han hann nog få sitt kort i tid.....han fyllde dagen efter Johan.
Här blev det ett Kramkort med en liten skogsvätte, stämpel som jag färglagt, och som laddar för den stora kramen..
 
 

Barnbarns födelsedag.

Publicerad 2020-03-29 15:10:00 i Allmänt,

Hade inte gjort färdigt födelsedagspresenterna till mina tvillingbarnbarn, så det blev lite bråttom  de sista dagarna. Och dessutom skulle de ha sin fest på söndagen, veckoslutet innan födelsedagen, för att pappa var hemma då och innan han gick på ny arbetsvecka.....
Okej tänkte jag, jag hinner.....men det ställdes lite på ända, när dottern ringde på torsdagskvällen och påminde mig om att jag skulle följa med mågen på fredagen och hjälpa honom se på en present hon beställt. Och så frågade hon om en av tvillingarna ringt och frågat om jag ville göra min goda smörgåstårta.
Nää, sa jag, det har jag inte hört något om. 
Jaa, hon vill det i alla fall.
Okej, sa jag.
Nu blev goda råd dyra. Fick hasta iväg upp till stan tidigt på fredagsmorgonen och handla ingredienser till tårtan. Som tur var ringde prästen och sa att kaffet efter gudstjänsten på söndagen, var inställt på grund av Coronaviruset.
Jag var ju också gudstjänstvärd och till kaffet brukar jag baka ett par mjuka kakor. Nu slapp jag ju detta momentet, alltid någon lindring i mitt helt plötsligt späckade schema.
Så hem och lägga alla varorna i kylen. Ingredienserna, som skulle tinas på upptining. Räkorna blir bäst om de tinar långsamt.
Så hasta iväg till Sala och möta upp mågen, klockan 14 och hjälpa honom med att se ut en födelsedagspresent, som min dottern beställt för påseende i Hallstahammar, och vara ett smakråd och expert var ju inget litet uppdrag. Och detta tog ju några timmar, men presenten såg bra ut och pruta fick vi också, så det kändes bra på alla vis. Men när vi kom till Sala igen kände jag att jag måste åka hem och fortsätta, så kaffetåren tackade jag nej till.
Så hem och göra färdigt presenterna och slå in dem. 
Innan jag gick och lade mig måste jag packa för scrapträffen i församlingsgården som vi skulle ha på lördagen. Vi är ett gäng som hållit igång några år, och det känns inte så bra, att utebli när de ordnar träffar. Men jag skulle ju i alla fall göra kort till mina tjejer. Så några timmar blev det i tjejgänget, innan jag kunde åka hem och sätta igång med smörgåstårtan. Men jag fick i alla fall till ett par kort till tjejerna och ett par påskkort, som jag hade beställning på.
Nu måste jag se till att komma hem och packa in scrapsakerna från bilen innan jag kunde  börja med smörgåstårtan.
Först sätta på och koka ägg till dekorationen och till ett mellanlägg.
Göra krämerna, som skulle bli mellanläggsfyllning, få dem ihoprörda och påsmetade på de kantskurna brödskivorna. Så att tårtan kunde stå safta till sig över natten i kylen med plastfolie över sig.
Så skala två kg räkor, skiva gurka och dela tomater, detta skulle vara uppe på tårtan.
Blev rätt sent innan allt var klart, och lagt i olika buttar för att ta med mig.
Dekorera fick jag göra efter gudstjänsten och det möte vi skulle ha med prästen och gudstjänstvärdarna, för att bestämma nytt schema.
Så det gällde att få med allt på en gång för jag hann inte hem emellan.  
Tårtan fick sin dekor och jag kunde åka till kalaset och komma i rätt tid och med allt ordnat. Tyckte jag fick till det bra och tjejerna var glada åt både present, kort och smörgåstårta.
 
Presenten, varsin kudde med egenhändigt knypplad spets och några stora knappar, som jag dekorerade med.
Korten blev två likadana. Lite tjejigt rosa och med blommor som dekoration.
 
Smörgåstårtan, den glömde jag att fota innan vi hann äta upp halva, men den blev godkänd och prisad, så allt blev bra till sist,
och bästa av allt var att jag glömde bort dillvipporna och den svarta rommen, enligt tjejerna, så var det bara onödigt bjäfs, och skulle ha petats bort i alla fall........
 
 
 
 
 

Ett kammarmusikaliskt teaterspel.

Publicerad 2020-03-29 13:55:08 i Allmänt,

 
En teater om kvinnors liv vid förra seklet.
Avesta församling hade ett tema i tre dagar runt den 8 mars om kvinnors ställning, i familjen och samhället runt sekelskiftet.
Trion Bas, Fiol och Flöjt, som varit en musikgrupp och glatt oss vid många konserter, främst med klassisk-, barock- och folkmusik. Deras arena har främst varit i kyrkor. Nu ville de förnya sig och spelade upp en kammarmusikteater i Församlingsgården i Avesta. Vi var många kvinnor, som var nyfikna på den nya konstformen, och det fanns några män också i publiken
De upptäckte att Alice Tegnér skrivit en violinsonat, och då var temat givet. De skulle göra en musikteater med tre av sekelskiftets mest framstående kvinnor Alice Tegnér, Elsa Beskow och Anna-Maria Roos.
Det blev " Smöret smakte jag aldrig " taget från en stråf  från " Tula hem och tula vall " av Alice Tegnér.
Inledningen var "Blåsippan ute i backarna står" en gemensam skapelse av Anna-Maria Roos, som författat texten, Alice Tegnér, som skrivit musiken och Elsa Beskow, som har målat bilden.
Så fortsatte det med livet för dessa tre damer, enligt tiden kunde de inte få disponera sina egna inkomster, de kunde ha ett eget bankkonto, men bara mannen fick ta ut medlen. Han bestämde också vad pengarna skulle användas till. Ville de förkovra sig så fick de be om det, tyckte mannen att det var onödigt, så fick de bida sin tid och be igen.
Bra och fint nytänkande av trion, och väl värt att se och höra. Hoppas fler får möjligheten att lyssna till Lene Kristjansen Edström, på bas, Ann-Marie Josefsson på fiol och Anna Risberg på flöjt.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela