hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Ännu en resa med Dräktkursen

Publicerad 2019-06-13 02:12:51 i Allmänt,

Ja det blir faktiskt två resor, vi får så många anmälningar att det inte ryms i en buss. Men programmet ser likadant ut för båda.
Vi startade från Avesta kl 7.30 och begav oss mot Västerås, där första stoppet var på Vallby friluftsmuseum, 
där väntade kaffe och smörgås hos " Systrarna på Gaggerska gården "
 Otroligt gott med hembakat bröd och närproducerat pålägg, en otroligt god skinka och en ostskiva med färska grönsaker.
Nu hade ju inte verksamheten kommit igång riktigt för säsongen,så inga bodar var öppna och inte många djur var ute heller.
Efter morgonfikat så åkte vi vidare över Kvicksund, där vi hade tur med bron, vi smet precis förbi innande de skulle stoppa trafiken och höja bron. 
Så kom vi fram till Julita gård.
Här blev vi guidade av Agneta, och vi började vår vandring genom den vackra trädgården.  Första stoppet framför Orangeriet.
Humle, som ringlade uppför störarna var förr en mycke nyttig växt inte bara till  ölframställning utan också till att hålla vatten friskt en längre period, när man till ex. var ute och reste.
 På väg mot slottet
Utsikt över trädgården
Så fick vi gå runt huset och komma in genom stora porten 
och en fantastisk utsikt ut över Öljaren, när vi vände oss om
Den siste privata ägaren, Arthur Bäckström, som donerade gården 1941 till Nordiska MuseetFrukostrummet, eller lilla matsalen, där pigorna fick stå bakom skärmen när de serverade. För att kunna servera, men inte titta på när han åt.
 En trappa upp var Stora matsalen och sällskapsrummen
Blå salongen
På översta våningen låg det vackra musikrummet
Efter den rundvandringen i slottet gick vi tillbaka genom trädgården och hann handla lite i shoppen. Innan vi tog bussen till Hjälmaregården. Konferans, camping och stuguthyrning, och ett väldigt fint matställe.
 
vars matsal hade en magnifik utsikt över Hjälmaren. 
 
 Mätta och belåtna steg vi på bussen och åkte mot Stora Sundby slott.
Ett privatägt slott som bara visas för  grupper. Slottet har 4 torn, symboliserar de 4 årstiderna, 52 rum, som årets veckor och 365 fönster, som dagarna på året. Lite kul.
Slottet ägs sedan slutet av 1880 talet av familjen Klingspor.
Nuvarande ägaren Mauritz och hans fru Ida-Sofia Klingspor, tog emot oss och visade och berättade om huset och familjens historia. Mycket trevligt och fint att få gå runt med det unga paret och höra deras engagemang för att bevara huset och dess inventarier.
 
 
För kvällsfikat hade vi valt ett litet gårdskafé, Ljungs Goa. Ligger mellan Kungs Barkarö och Valskog.
Här serverades hembakat gott smörgåsbröd med pålägg. Carolina Ljung gör även praliner, med olika fyllningar
 Hon sålde även lite keramik. Lampor, skålar och lite andra fat av vinylskivor. Konst. Närproducerat kött och ägg. Och så hade hon lite loppis på höskullen. Hon beklagade att det var inte så välordnat för hon hann inte riktigt med det. 
Jag tyckte det var lite kul när jag såg kaffe paketen. Namn på platser i Västerås, och så visade det sig att kafferosteriet låg i just Västerås
Nu var vi mätta och belåtna när vi hoppade på bussen för en sista tur upp mot Avesta igen.
Vi försökte luska lite hur vi skulle göra fortsättningsvis med resor. Om de ville  ha en "skolresa" vid terminsslutet eller om de tyckte att det börjar bli nog.
Alla ville fortsätta så det blir väl till att hitta nya resmål till nästa år.
 

Grattiskort

Publicerad 2019-06-11 16:56:43 i Allmänt,

Nu har jag postat 2 grattiskort till ett barnbarn och en väninna, som båda fyllde år denna vecka.
Ett lite manligare kort till barnbarnet i lite dovare rött och svart, och papperet från K-design. Knöt en silvertråd i kanten och satte på en liten klockcharms. Några vita halvpärlor fick det också bli.
Så ett lite femininare kort till min väninna. En bild jag tagit ut på nätet och lade den på ett vitt utstansat papper med ett fint hålmönster i kanten. Lade också en rosa glitterrand runt bilden, för att ta fram det rosa i rosorna. En stämplad banner med grattis. Lite blommor i hörnet och rosa halvpärlor.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela