hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Mot Ullspinneriets utställning

Publicerad 2017-07-06 00:30:00 i Allmänt,

En tur mot Ödeshög och Ullspinneriet för att se utställning  "Broderat på stickat".
Vi tog den gamla vägen eller turistvägen från Vadstena mot Ödeshög och innan vi kom fram gjorde vi en avstickare till Strand, Ellen Keys vackra hus vid Vättern och gick runt där i trädgården. Solen sken och huset låg alldeles vid vattenbrynet, nu var ju vi lite tidiga så visningarna hade inte börjat men utsikten och läget var magnefikt.
 
Huset från baksidan
Den vackra paviljongen nere vid stranden
 
Eftersom vi åkte den gamla vägen, så fick vi åka över E 4:an i Ödeshög, för att ta oss mot Ullspinneriet. Vi åkte då förbi en nybyggd och nyöppnad chokladfabrik "Narr" med smak och kvalite, som det stod på skylten.Min väninna sa att de på vernissagen för utställningen, hade bjudits på choklad, just från denna fabrik, och chokladen var verkligen läcker enligt henne.
Så ett stopp blev det och mycket choklad hamnade i våra påsar. Nu fanns det även annat godis, sådant som finns på alla godisställen, men deras eget gjorda choklad i en mängd variationer, var hellt klart vår favorit och enda favorit
 
Så fortsatte vi mot Ullspinneriet. Sista biten på en smal krokig grusväg som leder till den lilla fabriken, som  har stort utbyte med Japan och exporterar tre fjärdedelar av sitt garn dit.
Byggnaden ser lite oansenlig ut men ligger fint med mycket trevliga och intagande blomsterarrangemang som möter besökarna..
 
 
 
I år heter utställningen "Broderat på stickat" och det är Britt-Marie Christoffersson som är utställare
 
Ett litet smakprov på hennes alster
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: ulla

Publicerad 2017-07-06 06:53:11

Spinneriet har verkligen fina utställningar om stickat och ibland också virkat.Britt-Marie christoffersson har verklgen gjort många förslag på broderi och utsmyckning i övrigt på stickade saker.Fantastiskt kreativt.Tack för dessa bilder av en som inte kommer att se denna utställning p g a avstånd och tidsbrist.(Bor i Norrbotten)Kanske på någon annan plats närmare mig.

Svar: Tack för din fina kommentar.....och så synd att du inte kan se utställningen, men hoppas att den kommer upp någonstans närmare dig....den är helt otrolig
Agneta Johansson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela