hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

En vårprommenad efter Dalälvskanten.

Publicerad 2020-04-22 23:36:00 i Allmänt,

Vi startade vid kyrkan i Avesta. 
så fortsatte vi över bron och gick in på den fina leden söderut, på den norra sidan av Dalälven, med Koppardalen i bakgrunden över älvenfåran.
Vi håller avstånden
Här någonstans tappade jag mina bilnycklar, måste ha åkt ur fickan när jag tog av mig jackan. Och jag märkte det inte ens.......utan vi fortsatte att gå. Vi konstaterade att det var en helt underbar dag, men också att det var väldigt lite vatten i älven. För bara några veckor sedan rann det ganska friskt här, nu ligger stenarna torra, inte alls vad det brukar vara i vårfloden.
Men solen lyste från en klarblå himmel och glittrade fint i vattnet ute i den egentliga älvleden.
Så tog vi en fikarast vid brofästet.
Måste ju bara passa på att ta en selfie också. Lite svårt få till det med solen i mobilrutan. Ser lite roligt ut....men tog fyra bilder och denna var väl något så när.....krångligt det där med selfiepinnen :D
Så när vi sitter där kommer ett par damer med gåstavar fram och frågar om vi tappat några bilnycklar, och jag ser ju direkt att det är mina bilnycklar........himla tur jag hade, när jag inte ens visste att jag tappat dem. Tänk att komma till bilen och inte ha några nycklar!!
Så fortsatte vi över gåbron, som är byggd under stora bron, och här hade vi en sagolik vy, nerströms mot golfbanan och den lilla ön, som ligger mitt i strömfåran.
Fortsatte så mot Lindsnäs Hage, för att titta på alla vitsipporna, som blommar som en vit matta.
Helt underbart, lite nostalgi när vi mötte ett gäng från Gymnasiesär, på deras gympalektion, och fick heja på föredetta arbetskamrater. Vi fortsatte lite till
och kom upp till utkiksplatsen, där vi varit på många utflykter med våra elever.
Utsikt söder ut.
Utsikt norr ut, 
Så gick vi tillbaka mot bron igen. Då kom det en svan simmande, en fin vit färgklick i det blå.
 Så gick vi genom Koppardalen, tillbaka till bilarna och jag fotograferade den gamla bron över Salomonsån. Jag tror det är den som rinner där.
En helt fantastisk dag, strålande sol från en klarblå himmel och 20 grader varmt, säkert mer i solen. Många strosade runt i bara linnen och shorts. Bäst ta vara på soldagarna, vi vet inte hur många det kan bli till.
Om vi sen ska vara isolerade kanske till jul, så får det bli att ta vara på det fina som vi kan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela