hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

Promenad efter regnet

Publicerad 2021-08-22 09:03:45 i Allmänt,

Så nu var vi ute på promenad igen och vi gick hela Älvpromenaden. Vi var lite nyfikna på om vattnet hade stigit i älven efter det myckna regnandet i helgen. Avesta hade tydligen fått över 100 mm. Jag fick "bara" 66 mm. 
Bara en av luckorna vid kraftdammen var lite öppen, men det forsade fram över forsen och stenarna så nu sjöng Avestaforsen igen.
Så när vi kom fram till själva forsen var det inte så mycket vatten, men det svämmade mer och mer över från fångdammen. Och det brusade ändå ganska mycket. Bara så härligt att höra.
och lite över stenarna men det forsade mest mellan dem.....
och vilken kraft, som det kastade sig ut över hällarna med.....
 
Vi fortsatte att gå och fast det regnat så mycket var det inte speciellt lerigt och kladdigt på de ställena, som brukar vara det. De som ligger i skugga av träden och nedan de höga släntena. Visst halkade vi lite på vissa lerfläckar men inte alls farligt.
Innan dammen vid golfbanan stannade vi till för det knakade betänkligt i en björk, som stod utmed stigen. Det blåste och den svajade ordentligt.....så få se om den står pall.....vi får kolla nästa vecka....
Eftersom vi gick baklänges mot vad vi brukar, fick vi gå "helvetesbacken" uppför. Men den var inte alls så farlig, så allt promenerande har tydligen varit av godo......
Vi fortsatte och när vi kom på den södra sidan så fick vi se att kanadagässen börjar samlas för sin färd söderut.......
fasiken också det börjar gå mot höst ......
Många var de och de kvackade både högt och ljudligt. De verkade ha riktigt roligt när de flaxade och viftade med vingarna.
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela