hobbyaggan.blogg.se

Mina hobbies och lite annat jag sysslar med

En chansande chaufför och en bäver

Publicerad 2021-02-24 22:28:00 i Allmänt,

Denna promenad fick bli genom Krylbo igen, för Älvpromenaden var livsfarligt isig att gå. Dessutom var gångbron över älven avstängd på grund av nedfallande istappar från bilbron, som går över gångbron. 
Vi träffade på en före detta arbetskamrat till mig och en granne till min vännina och vi stannar och pratar lite, när väninnan tjoar till " Nu ska vi se hur den där tänkte" .
Förbi oss kör en långtradare med släp, 26 meters ekipage. Säkert med last på och tänker sig över bron vid Brogård mot Krylbo. Det är bara det att han har passerat skylten med Texten endast 3,5 ton på bron. Den tog han ingen hänsyn till och när han kom fram och fick se den smala bron, så kan han inte ha tänkt något alls, för han bromsade inte ens. 
Kändes mer som han tog sats för att hinna över innan bron rasade.
Vi funderade skarpt om det skulle bli som för långtradarchauffören som tog sats för att köra över flottbron i Gagnef. Han klarade ju sig inte ända fram, men klarade sig själv, men bil och släp hamnade i vattnet. Fallhöjden i Krylbo är ju flera meter ner och älven otroligt strid just nu
Denna tokiga chaufför hade i alla fall tur, han kom över  men hur han kunde komma i sväng med ekipaget, förmodligen skulle han över Hästbron, för där var skylten vid refugen ikullkörd....han måste ha kört rakt över refugen för att komma i sväng med släpan utan att vicka.....ja, ja.... en del har änglavakt.
Vi gick vår runda och avslutade med en fika inne på caféet.
Ortoligt varmt och skönt väder. Vi blev lite svettiga och ett glas vatten var helt perfekt innan kaffet.
Så när vi passerade bron över älven på väg tillbaka fick jag se en ganska stor iskocka, såg ut att ha mycket sand och grus fastfruset på sig och som låg på isen.
" Titta" sa jag åt väninnan. Men nu började den röra på sig och det var en bäver, som låg på isen. Men den gled så fint ner i älven och fick en bra skjuts nerströms. Det gick så fort att vi inte hann få upp kamerorna. Vi försökts fota den i vattnet när den gled fram från bron och neråt i den starka strömmen, men vi fick inte fatt i den.
Men så fick vi syn på den när den tog sig upp på isen. Vi fick zooma bra för att få till det.
Den tog sig upp och gick in mot land, men så vände den och gick tillbaka. Satt en stund på iskanten 
Innan den gled ner i vattnet igen.
Lite fundersam om den verkligen kunde ta sig uppåt, simmandes mot den starka strömmen.
Vi fick inget svar på det för vi såg den inget mer.
Onsdagspromenaden var inte alls lika dramatisk. Det var varmare än på måndagen, men det blåste mera. Lite duggregn kom det ner när vi startade men det blåste bort. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela